בשנים האחרונות ענף הבנייה והשיפוצים עובר מהפכה של ממש לנגד עינינו, החל משינויי חקיקה אגרסיביים ועד משברים עולמיים כדוגמת משבר הקורונה אשר מטלטלים את השוק.
לצערנו לאור המציאות בענף הבנייה, לא פעם אנו נתקלים ביזמים וקבלנים אשר רוצים למקסם את רווחיהם על חשבון הרוכשים וכתוצאה מכך, הדירה שנמכרת לו מלאה בליקויי בנייה אשר עלולים במקרים קיצוניים אף לסכן את חיי הרוכשים ומשפחתם.
משרדינו מתמחה בייצוג משפטי של רוכשים מול יזמים וקבלנים בתביעות של ליקויי בנייה בפריסה ארצית. המשרד עובד בשיתוף פעולה עם מהנדסים, חברות בדק ושמאים אשר יכולים לאמוד את רמת הנזק על מנת להשיג עבורך את הפיצוי הכספי המקסימלי מהיזם או הקבלן שביצע את הפרויקט. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3924699 ונשמח לעמוד לרשותך.
ליקויי בנייה בענף הבנייה בישראל
לפי מחקרים אחרונים שבוצעו בישראל, כ – 90% מהדירות החדשות אשר נמכרות בשוק החופשי מקבלנים ויזמים כוללים ליקויי בנייה שונים. לרוב, הליקויים מהווים מטרד אסתטי בלבד ( רטיבות מטרידה, זוויות לא ישרות בפינות, התקנות לקויות וכדומה) אך במקרים מסוימים הם עלולים להתגלות כרשלנות פושעת אשר דורשת התערבות של עורך דין פלילי במרכז, ולאו דווקא עורך דין מקרקעין אשר מתמחה בעבירות תכנון ובנייה.
רוב ליקויי הבנייה נוצרים משילוב של כוח עבודה לא מיומן, רצון למקסם את הרווח לכל דירה שנמכרת בפרויקט והיעדר פיקוח מצד הרשויות הרלוונטיות בישראל.
האם כדאי לתבוע את הקבלן/היזם על ליקויי הבנייה?
על פי חוק המכר, תשכ”ח-1968 שמורה לכל אדם אשר רכש דירה חדשה מקבלן האפשרות להתריע על ליקויים שהתגלו בדירה מיום קבלת המפתחות לדירה. על פי החוק, הקבלן נדרש לתקן כל ליקוי שהוצג לו בתוך פרק זמן סביר, כאשר לכל ליקוי יש תקופת אחריות אשר מוגדרת בחוק. לדוגמא, עבור ליקוי בריצוף וחיפוי הבית יש תקופת אחריות של שנתיים אך עבור ליקוי בחיפוי החוץ של הבניין יש תקופת אחריות של 7 שנים.
באופן כללי, תמיד כדאי להגיע להסכמות מול הקבלן על תיקון הליקויים שהתגלו בנכס, אך במקרים בהם הקבלן מתנער מאחריותו ניתן לאמוד את הנזק ולהגיש נגדו תביעה אזרחית לפיצוי כספי.